Мр Зоран Станисављевић

(1972), дипломирао је Дириговање 2001. на Факултету уметности у Пришти- ни у класи проф. Јована Шајновића, а 2006. магистрирао на ФМУ у Београду, у класи проф. Јована Шајновића и проф. Даринке Матић–Маровић. Био је асистент диригента Академског хора СКЦ-а Универзитета у Нишу 1999 – 2004.
Године 2004. основао је Женски хор Студентског културног центра у Нишу. Са овим ансамблима је наступао у Републици Српској, Словенији, Македонији, Бугарској, Грчкој, Белорусији, Шпанији и Италији. Наступао је и са Симфонијским оркестром Војске Србије “Станислав Бинички” - Београд, Оркестром Факултета уметности у Нишу, Камерним оркестром СКЦ-а Ниш, Камерним орке- стром “Аморозо” - Лесковац, Камерним оркестром “Импресија” - Ниш, Камерним оркестром “Нова музика” - Ниш и Камерним оркестром “Империо” у чијем је оснивању 2010. и учествовао. Од 2012. године преузима Академски хор Студентског културног центра Универзитета у Нишу, као диригент и уметнички руководилац. У оквиру међународних пројеката остварио је успешну сарадњу са Хором “24“ из Јорка, Велика Британија и Хором Новог Бугарског Универзитета из Софије (ИПА пројекат). Од 2012. ангажован је у Нишком симфонијском оркестру као гост диригент.
Ванредни је професор на Факултету уметности у Нишу на предметима Свирање хорских партитура и Познавање музичких инструмената.